fredag, august 31, 2007

Arnvid Meyer er død


Trompetisten Arnvid Meyer er død, 80 år gammel. Fra 1959 og frem til 1973 havde han sin egen sekstet, hvor han i løbet af årene bla. havde Jesper Thilo, Hugo Rasmussen, Hans Nymand, Niels Jørgen Steen og John Darville. Han nåede at præsentere en lang række amerikanske koryfæer som gæstemusikere, bla. Harry Sweets Edison, Buck Clayton, Benny Carter, Coleman Hawkins, Ben Webster og J.C. Higginbotham.
Men det var ikke som trompetist han satte sit største fingeraftryk på dansk jazz. Han dannede Det Danske Jazzcenter i Rønnede, som stod for både organisations- og dokumentationsopgaver. Han var med i Den Danske Jazzkreds, senere Dansk Jazzforbund. Ligeledes var han med i etableringen af Radio Jazz, Montmartre i Nørregade og ikke mindst Jazzpar prisen og havde i 11 år et vigtigt sæde i Statens Musikråds repræsentantskab.
Han har gennem årene bla. modtaget følgende priser, PH-Prisen, Dansk Musikerforbunds Hæderspris og Ben Webster Fondens Hæderspris og senest i 2005 modtog han ved Danish Jazz Awards IFPI's ærespris, for sit store arbejde for jazzen i Danmark.
I de seneste år har han været optaget af forarbejdet til en ny dansk jazz diskografi og sammen med sønnen Cim Meyer forberedte han en bog og CD udgivelse med højdepunkter med sit orkester.

Ingen kommentarer: