onsdag, august 29, 2007

Søren Lampe: Get Loose (Calibrated)

En tændt Lampe
Der er kul på med det samme, Get loose synger han, og lige præcis dét er han god til, at være loose. Det drejer sig om den, for de fleste, fuldstændigt ukendte danske jazzsanger Søren Lampe.
Stemmen er original og charmerende, Lampe synger ikke som nogen anden, en meget upræcis beskrivelse er at han lyder som en blanding af Billy Eckstine (Lampe er ikke lige så affekteret) og Frede "Fup" Nordbrink (Lampe er bedre til at synge på engelsk). Stilen er tilbagelænet jazz med stænk af blues og pop. Han kaster sig over jazzkendinge som My foolish heart og Almost like being in love, men også Hendrix's Angel og Dylan's Just like a woman er der blevet plads til. Desuden har han selv skrevet tekst til fire af pladens numre.
Vi har ikke mange mandlige jazzvokalister herhjemme (der går vel 50 kvindelige på en mandlig jazzvokalist), så når der endelig dukker en op, er det spændende hvad han har på hjertet. Lampe har en god chance for at kunne blive populær på koncertscenerne. Det lyder til at der er fest og farver i manden. Men ifølge hans My Space er der ikke koncerter i farvandet.
Lampe har fået de allerbedste startbetingelser. En flok meget erfarne jazzmusikere er med på pladen. Kasper Villaume spiller piano og har produceret. Herudover møder vi Morten Lund (trommer), Thomas Fonnesbæk (bas), Jeppe Tuxen (hammond), Per Gade (guitar), Thomas Maintz (guitar), Anders Gaardmand (baryton sax), Claus Waidtløw (tenor sax), Steen Hansen (basun), Gunnar Halle (trompet) og Anders Ørsager (kor). De får heldigvis plads til diverse soli som er strøet med rund hånd ud over hele pladen.
Pladen udgives af Calibrated Records
Bonusinfo:
Søren Lampe har været sanginstruktør på både Brandbjerg og Engelsholm musikstævnerne.
My Space: www.myspace.com/sorenlampe

Ingen kommentarer: