onsdag, august 15, 2007

Spring: Spring (ILK)

På Spring
Den norske saxofonist Torben Snekkestad, der er bosiddende i København og nok er mest kendt for sit spil i det norske Tri O' Trang og det klassiske Copenhagen Saxophone Quartet har indledt et samarbejde med tre danske jazzmusikere, hvor to af dem er medlem af kollektivet bag pladeselskabet ILK, hvilket gør det naturligt at de udsender deres debutcd på selvsamme selskab. Kvartetten kalder sig Spring. Udover Snekkestad er det Anders Banke på tenorsax og klarinet, Jonas Westergaard på bas og Peter Bruun på trommer.
Spring er en free jazz kvartet med rødder i 70ernes freejazz. Der er power og energi i musikken, der er komponeret af gruppen i fællesskab. Musikken er ikke løs i fugerne, selvfølgelig lader de .musikken falde fra hinanden ind imellem, men den bliver hurtigt samlet op. På eksempelvis åbningsnummeret arbejder de omkring en stram minimalistisk figur, spillet af Banke på klarinetten, bakket godt op af Bruun på trommerne. Snekkestads rolle er at skabe uroen og spændingen i nummeret, Westergaard stryger vildt på bassen, men er tonet ned i lydbilledet, så der skabes et medspillende underspil til Snekkestads sax.
Dette er meget betegnende for pladen, hvor de skiftes til at lave de vilde ting. Der er indføling og de er gode til at give plads til hinanden. Spring har lavet en meget stærk free jazz plade, der er godt på vej ind på min liste over 2007's bedste jazzplader.
Torben Snekkestad: www.torbensnekkestad.com
ILK: www.ilkmusic.com

Ingen kommentarer: