søndag, august 05, 2007

DR's musikcomputer har fået hedeslag


Det er søndag eftermiddag. Sommeren er endelig kommet tilbage. Efter juli måneds usædvanligt dårlige præstation, har august endnu en gang bestemt sig for at vise hvordan den danske sommer skal se ud.Dab radioen er sat på som lydtapet og som vanligt er det DR Jazz der er valgt. Jeg ligger ikke mærke til melodierne, men lige pludselig sidder jeg og nynner med, duften af appelsiner og nelliker spreder sig i rummet og marcipanen klistrer sig fast i ganen. Det er Red Garland Trio med WINTER WONDERLAND??!
Kan DRs store musikcomputer også få hedeslag? For det er forhåbentlig ikke en menneskevalgt melodi.
Damn, hvor jeg savner en gammeldags pladevender som introducerer melodien som han vel at mærke selv har valgt. P3 dækker jo ikke ligefrem behovet, med deres uendelige båndsløjfe (eller loop, hvis du er 30 år) af hysterisk lavpandet sjoversnak.
Kan du huske dengang man på P3 kunne høre Hymn to freedom med Oscar Peterson Trio på en ganske almindelig onsdag morgen?
Jeg er tilbage på min Jazznytpind, hvor jeg vil rapportere om stort og småt fra jazzens verden.
Der kommer snart en masse nyt om efterårets mange pladeudgivelser og jazzkoncerter.
Indtil da kan du tjekke spillestedet Fermatens jazzklub, der går under navnet Moor Jazz og deres musikprogram i efteråret på www.moorjazz.dkNiels Lan Doky på DVD
I slutningen af juni måned blev der udsendt nogle jazzDVD'er, som er interessante med danske øjne og ører. Selskabet Wienerworld har udsendt to DVD'er, hvor Niels Lan Doky sammen med trommeslageren Alvin Queen og bassisten Pierre Boussaguet er backing for nogle af jazzens hot shots. Den ene er med den afdøde saxofonist Bob Berg og den anden er med trompetisten Randy Brecker, som lige har spillet i Danmark sammen med Niels Lan Doky. Begge koncerter stammer fra en jazzfestival i Geneve i 1994. Titlerne er henholdsvis Bob Berg Quartet: The Geneva Concert og Randy Brecker Quartet: The Geneva Concert.
Trommeslageren Billy Cobham har i nogle år haft den danske guitarist Per Gade, som medlem af sit Culturemix, det kan opleves på koncertDVD'en Billy Cobham - Culture Mix: The Paris Concert, som er en koncert fra jazzklubben New Morning i Paris i 2002.
www.wienerworld.com/wworld.php

Skal Wesley Snipes spille Monk?
Ifølge MTV's movieblog er Wesley Snipes et af emnerne til, at spille hovedrollen som Thelonious Monk i en film om pianistens liv. Instruktøren Leon Ichaso har netop haft premiere i USA på filmen El Cantante om salsasangeren Hector Lavoe. Ichaso har tidligere samarbejdet med Snipes på filmen Sugar Hill fra 1994. Denzel Washington har også været blandt emnerne som Monk.

Jazz i Holbæk
Holbæk Jazz Klub der for et par år siden passerede de 50 år frister endnu en gang med et program der tør kigge ud i verden. Den første koncert i efteråret afholdes d. 15. september og er med Bülow/Besiakow Quartet feat. Bernt Rosengren. Tenorsaxofonisten Bernt Rosengren fra Sverige er en veteran på den europæiske jazzscene.
Jazzklubbens World Jazz Festival præsenterer Mais Uma, Thomas Clausen med Celia Malheiros og Carlos Malta fra Brasilien, World on a String og Fra De Varme Lande.
Desuden er der koncerter med Mikkel Ploug Group feat. Mark Turner, Erling Kroners New Music Orchestra feat. Helle Hansen og en aften med "Upcoming Bands" Lars Winther Trio og EXIL.
Sæsonen sluttes af med en julekoncert med DR Big Band med Eivør Palsdottir og Bobo Moreno.
Holbæk Jazz Klub: www.holjazz.dk

Ingen kommentarer: