fredag, august 17, 2007

Consul Pepsi & The Sweet Thunder Poetry Parade (Longlife Records/Pladekisten)

Poesiplade parade
Peter Laugesen er beatpoet.
Beat som i Ginsbergs beatgeneration,
Beat som i at holde beatet
Rytme og jazz og digte
Svingende poetisk jazz
-fra En mening om Peter Laugesen (Niels Overgård)

En negerdreng i sneen
med bourdeaux rød vindjakke
Olivengullig strikket tophue
og reklamerne i to store orange tasker
på en kanariegul cykel
-fra Et halvfjerdsindstyvende forår (Peter Laugesen)

Peter Laugesen er digteren og manden med ordene i Consul Pepsi & The Sweet Thunder Parade, som også er ny plade med digte og jazz. Laugesen har tidligere samarbejdet med bla. Mindspray og Singvogel. Denne gang er den musikalske stil i høj grad inspireret af 60'ernes 50'ernes amerikanske jazz (Coltrane og Miles). Jakob Buchanan (trompet og flygelhorn) er en af de skyldige i stilen. Han har komponeret 5 af pladens 12 numre. Nummeret Et halvfjerdsindtyvende forår er modaljazz. Hundedigt 1 og 2 er mere Coltrane, eller for at være mere retfærdig John Tchicai.
Det er ikke helt tilfældigt, For Tchicai medvirker nemlig på pladen. Samarbejdet kom i stand efter at Tchicai i 2005 fik den århusianske jazzpris Gaffelprisen, og her spillede han sammen med Jakob Buchanan og Peter Laugesen var special guest. I maj 2006 indspillede de pladen i en 1000 år gammel kirke i Pyrenæerne, den er indspillet af Johannes Hejl der står bag One Mic. Det er også ham der spiller kontrabas i Consul Pepsi, der også består af Madsole på sax, Anders Holm på trommer, udover de førnævnte Tchicai og Buchanan.
Musikerne i Consul Pepsi har forskellig musikalsk baggrund. John Tchicai er saxstjerne i avantgarden, Madsole er første altsax i Ib Glindemanns Orkester, Anders Holm spiller trommer i Hush og Michael Blichers Radiostar, Johs. Hejl er udover at være ejer af One Mic også bassist i Klondyke, Antophones og Sorten Muld, Jakob Buchanan er med i Pauseland og udgav i 2006 med Jakob Buchanan Sextet pladen "i"
Peter Laugesen er en mester, sansen for ordene, rytmikken og timingen er suveræn. Han er ikke reduceret til en mand, der bare læser højt, han er lige så meget med i bandet, som de andre.
Spørgsmålet er om digte og jazz kan være mere sammensmeltede end de er her? Det kan de næppe!
Pladen udgives af Buchanan Records, der distribueres af Pladekisten.dk

Ingen kommentarer: