torsdag, august 30, 2007

Beautiful Day: Live at Sun Ship (Loveland/Pladekisten)

En Smuk Dag på Sol Skibet
Beautiful Day har snart eksisteret i 10 år. I løbet af de 10 år har alle fire medlemmer manifesteret sig som alsidige og de har etableret sig godt og grundigt på den danske musikscene. I 1999 startede gruppen med at spille musik komponeret af guitaristen Jakob Bro. Musikken fra dengang kastede de sig atter over sidste sommer, hvor de spillede to koncerter på Voxhall i Århus arrangeret af Sun Ship, under Århus Jazz Festival.
Musikken er nu udgivet af Loveland Records på en CD med titlen Live at Sun Ship. I 1999 følte bandet sig som verdensmestre og Bro var mand nok til, at lave så kompliceret musik, at der skulle gå 7 år, før de endelig var i stand til at spille dem ordentligt. Jakob Bros kolleger i Beautiful Day er Jeppe Gram på trommer, Nicolai Munch Hansen på bas og Jakob Dinesen på saxofon.
De fire musikere er kompetente nok til den komplicerede musik, som nok handler om at sprøjte en masse ud i hovedet på lytteren, men den masse er ikke ude på at vælte lytteren, men smyger sig istedet om kroppen og hovedet. Musikken er fyldig, Dinesen og Bro kører et parløb og mens man nærlytter til de to musikeres genialiteter opdager man at Gram og Munch-Hansen spiller lige så meget med. Beautiful Day er en unik kvartet på den danske jazzscene og man må håbe at de bliver sammen mange år frem.
Jakob Bro: www.myspace.com/jakobbro

Ingen kommentarer: