fredag, juli 25, 2008

Grammofunch: Grammofunch (Blackout Music/BonnierAmigo)

Mytologisk og filmisk

Bandnavnet er til at forstå i Jeppe Gram (trommer) og Rune Funchs (guitar) nye band. Prøv selv at smage på ordet...G R A M M O F O N...øh...F U N C H...Denne dejlige mytologiserede og mytologiserende maskine. Gram og Funchs musik er mytemusik.
Når de selv nævner Ennio Morricone blandt inspirationskilderne, burde de også have nævnt Sergio Leones spaghetti-westerns. En ensom mand, ørken, støv og solstråler. Vi ved at der kommer til at ske noget, men ikke hvad. Spændingen bygges langsomt op. På samme måde fremelsker de hele tiden en stemning og spænding. Stille og roligt tager de sig tid til at skabe deres dystre episke musik, der efterlader mig et andet sted end hvor jeg var fra starten. Det er fremragende.
Grammofunch har til en vis grad et slægtskab med Bandapart, hvor Jeppe Gram også er medlem. Der er postrock elementer som man kender det fra bands som Tortoise. Jeppe Skovbakke spiller bas og Simon Toldam spiller på keyboards på pladen. Rune Funch har bla. tidligere slået sine folder i Once Around The Park og Warwick Avenue. Jeppe Gram hører til i slænget omkring bandet Beautiful Day, hvor de har spillet sammen på kryds og tværs, og ændret navn alt efter hvem der har skrevet musikken.
Bonusinfo:
Bandet spiller på Copenhagen Jazzhouse d. 1. august
My Space: www.myspace.com/grammofunch

Ingen kommentarer: