onsdag, juli 30, 2008

Fødselsdagskoncert
Jens Jefsen Quartet: For good and all - Live at Copenhagen Jazzhouse (Longlife Records/Pladekisten)
Det her er en sniger. Pladen giver sig ikke ud for noget bemærkelsesværdigt, ved de første gennemlytninger. Bevares, det er da hæderligt men ellers virker det ikke som om at der sker noget. Men jeg er åbenbart noget langsomt opfattende, for da jeg lytter pladen igennem for femte gang, begynder der at ske noget. Jeg lægger mærke til alle detaljerne og dem er der ikke så få af.
Guitaristen Uffe Steen er ikke uden grund højdepunktet på pladen. Han er stadigvæk blandt de
allerbedste guitarister herhjemme, selv om der er kommet mange dygtige danske jazzguitarister til indenfor de senere år. Hans fundament skal findes i bluesmusikken, men han er ikke bleg for at trække på den brede musikalske erfaring han har indenfor jazz og afarterne. Det mangeårige samarbejde med Jens Jefsen fornægter sig selvfølgelig ikke. Jefsen har faktisk aldrig lavet en plade i eget navn uden Uffe Steen har været med.
Det er tredje gang at Jefsen laver en plade sammen med saxofonisten Dave Wilczewski, den første var Bejazzled fra 2002 og på Don't quit fra 2006 kom den finske trommemaestro Jukkis Uotilla til. To numre fra den plade går igen på denne liveindspilning fra Copenhagen Jazzhouse, der blev optaget på Jefsens 61 års fødselsdag i april sidste år.
Jefsens kvartet spiller groovy jazz, hvor der ganske vist males med mange klangfarver,
indtrykket af kvartetten er tight og sammenhængende og ikke specielt spraglet.
Bonusinfo:
Jens Jefsen har dannet et nyt band, som han kalder for New Group. Det består af Niels Lyhne Løkkegaard på sax, Jakob Karlzon på piano, Morten Lund på trommer og Claus Waidtløw på sax. De spillede på Fatter Eskil under årets jazzfestival i Århus. Mon ikke vi får mulighed for at høre mere til dem.
Jens Jefsen: www.kontrabas.dk

Ingen kommentarer: