mandag, juni 21, 2010

Keith Jarrett & Charlie Haden: Jasmine (ECM)

En bestseller er født
Trio og soloplader er det eneste der er kommet fra Keith Jarrett i over 25 år. Man kunne fristes til at påstå at han har fundet frem til skabelon der virker - for han er jo ikke ligefrem blevet mindre populær i de seneste år. Men når man tager det høje produktive output i betragtning kunne det engang imellem være ønskværdigt at han lavede andet end improviseret soloklaver og trio-standard-jazz.
Det gør han nu. I forbindelse med en indspilningen af en filmdokumentar om bassistens Charlie Hadens musikliv, spillede Jarrett og Haden sammen. De spillede tidligere sammen i 70'erne i Jarret's kvartet, der også bestod af Dewey Redman og Paul Motian.
Hadens karakteristiske bas med den lækre trælyd er i selskab med Jarrett i sit uforlignelige pophjørne, et perfect match i genren piano/bas duo. Det glider ubesværet ned og er en velkommen plade hos det kvalitetsbevidste musikpublikum, der trænger til en plade de kan sætte på i en sen nattetime og høre i selskab med deres elskede. Det sidste er Jarrett's råd i hæftets liner notes.
Numre som For all we know, Where can I go without You, Body and soul og Randy Crawford popklassiker One day I'll fly away er med til, at lægge grundstemningen til en god sen nattetime i selskab med den elskede - en god singlemalt eller et glas portvin ville nu heller ikke skade.
player.ecmrecords.com/jarrett-haden-jasmine

Ingen kommentarer: