torsdag, juni 24, 2010

Emil de Waal+: Elguitar & Saxofon (Your Favourite Jazz)

Hæmningsløst
Trommeslageren Emil de Waal har aldrig valgt den letteste vej, når han har udgivet plader i eget navn. Under navnet Emil de Waal+ har han lavet eksperimenterende musikalske projekter, hvor samarbejdet med de enkelte involverede musikere har farvet musikken. Der er altid et umiskendeligt de Waal-touch over musikken. Så er det egentlig ligegyldigt om han har samarbejdet med electronica-kunstneren Spejderrobot, jazzpianisten Søren Kjærgaard eller multiinstrumentalisten Gustaf Ljungggren, der ellers alle føjer noget personligt til musikken.
På den nye plade Elguitar & Saxofon har han fundet på et spøjst koncept. Han samarbejder med tre musikere, der alle har det tilfælles at de både spiller på saxofon og guitar. Den mest kendte er førnævnte Ljunggren, som de Waal kendt i over ti år, Ljunggren var bla. med i Emil de Waal og Jonas Johansens Band Mrazem-projekt. Jens Bjørnkjær alias Jenno er kendt fra Hess is More og den sidste er Albert Raft Rasmussen.
Pladen er en eksperimenterende plade, hvor de Waal nysgerrigt bruger melodien som udgangspunkt for sine eksperimenter. Han spiller trommer, han programmerer, laver lyde og tilføjer hæmningsløst en klassisk rytmeboks - på trods af at han er en fantastisk trommeslager - til et nummer hvis det er nødvendigt.
Bonusinfo:
Emil de Waal+ spiller på Studenterhuset i København d. 7. juli og på Charlottenborg d. 8. juli.
My Space: www.myspace.com/emildewaal

Ingen kommentarer: