torsdag, juni 24, 2010

Mads la Cour & Im Beruf: Grandpa left you nothing (Stunt)

Velspillet klassisk akustisk jazz 
Grandpa left You nothing er Mads la Cours anden plade i eget navn. Pladen kan ses som en proces, der flytter sig fra mainstream melodisk jazz til den mere udfordrende avantgardejazz - med alle mellemregningerne derimellem. Mads la Cour arbejder hårdt på trompeten i sin søgen efter en personlig tone. Han har udviklet sig siden den ellers meget overbevisende plade A la Cour. Musikalsk kan der anes tendenser af Miles Davis' 60'er kvintet, men la Cour spiller bare ikke som Miles. Han lyder mere som, hvis Clifford Brown havde fået lov til at leve ind i 60'erne. Det er en fornøjelse at høre jazz spillet så velkvalificeret og friskt, som Mads la Cour gør. Han er af vore allerstørste jazztalenter - inklusiv alle instrumenter.
Han har samlet en gruppe af unge musikere, der allerede har placeret sig solidt på jazzscenen. Saxofonisten Niels Løkkegaard, Pianisten Magnus Hjorth, bassisten Petter Eldh og trommeslageren Snorre Kirk er med til, at folde la Cours kvalificerede melodimateriale ud.
På balladen Invisto banasto hænger følelserne uden på instrumenterne.På Shades of green spiller Løkkegaard en skarp og teknisk krævende hurtig sax af Parker-skolen, la Cour tager over med en ligeledes teknisk krævende trompet ikke ulig Dizzy Gillespie. På nummeret inspirations begynder det at blive lidt mere farligt.
Sådan sendes vi rundt på en plade, der efterlader et særdeles godt indtryk af hvordan klassisk akustisk jazz med fokus på blæserne skal spilles idag.
My Space: www.myspace.com/madslacour

1 kommentar:

Maiken Ingvordsen sagde ...

Fedt cover - lige i min smag! Modigt!