søndag, juni 13, 2010

Josefine Cronholm: Songs of the falling feather (Act)

Singer-songwriter med rødder i jazzen
Hun har rødder i jazzen. Det kan sagtens høres, at det er jazzen der har givet Josefine Cronholm fundamentet til at lave den musik som hun laver nu. Denne plade skal dog ikke stå på jazzhylden i pladeforretningen (eller jazzkategorien i netbiksen) eller anmeldes af en jazzblog. Det bliver den så alligevel. Men for musikkens skyld kunne håbet være at den kommer bredere ud. Den kan sagtens trække vejret i eksempelvis singer-songwritergenren. Ikke sådan at forstå at der ikke er noget for jazzbuffs - tag feks. trompetisten Gunnar Halle!
Hun har tidligere fået flere jazzpriser for sine plader i Danmark, for godt nok er hun svensker, men hun er uddannet på Rytmekons og bor også i København i dag. Hun har selv skrevet al musikken på pladen, der godt kan minde om Joni Mitchell's musik. Roligt, enkelt og melodisk. Henrik Lindstrand (der også spiller keyboards i Kashmir) har produceret pladen og spiller div. keyboards. På pladen har de brugt andre skandinaviske musikere, der har København som base. Svenskeren Gustaf Ljunggren på guitar, svenskeren Thommy Andersson på bas og nordmanden Gunnar Halle på trompet, der egentlig ikke har så stor en rolle på pladen, men når han så træder frem med sin sfærisk svævende trompet ovenover det hele, giver det pladen et sidste løft op.
Josefine Cronholm har lavet en anbefalelsesværdig plade af langtidsholdbar kvalitet, der både kan høres på en smuk dansk sommeraften, som på en blæsende kold efterårsnat.

Ingen kommentarer: