torsdag, juni 24, 2010

KortJazzNyt Uge 25 2010 vol. 2

Der er lagt op til musik i supereksklusive rammer, når ILK Records holder deres egen lille festival i Krystalgade 21. Der er kun plads til 25 publikummer på den nye intimscene, der hermed indvies.Hver dag kl. 15 er der koncert og man bestemmer selv, hvad man vil betale i entré.
Navnene på de optrædende bliver en perlerække af pladeselskabet ILK's musikere: Søren Kjærgaard, Peter Bruun, Simon Toldam, Jesper Løvdal, Little Red Suitcase, Mark Solborg og Jacob Anderskov.

www.ilkmusic.com


Det gode skib Stubnitz, der har været vært for mange koncerter, må lige pludselig ikke længere være det, pga. besynderlige regler. Derfor har Jazzclub Loco været nødsaget til at flytte intet mindre end 40 koncerter i forbindelse med Copenhagen Jazzfestival.

I stedet holder Loco til på Ama'r Strandbar og Råhuset. Django Reinhardt Tribute, Viper, Chris Speed, Anderskov Accicent, Loren Stillman, Marilyn Mazur, Evan Parker, Orchestra of Jenno og Lotte Anker sammen med Fred Frith er noget af det der er på programmet.

www.locomusic.dk


Danmarks Radio var i 60'erne en gang i mellem forbi Jazzhus Montmartre i St. Regnegade. TV-optagelser derfra inkluderede som regel en panorering forbi Mogens Gyllings flotte gipsmasker lidt til venstre for scenen. Da Jazzhus Montmartre for nylig genåbnede, var der ingen gipsmasker på væggen. De blev fjernet umiddelbart efter at spillestedet lukkede i 1976 og er forsvundet.

Det er lykkedes Niels Lan Doky fra Montmartre, at få Mogens Gylling til genskabe maskerne. Gylling har på ægte jazzvis improviseret over de gamle masker og skabt nogle nye der bliver afsløret ved en højtidelighed d. 2. juli. For at skabe en Montmartre-stemning bliver den musikalske ledsagelse ved arrangementet foretaget af to veteraner på Montmartre-scenen. Martial Solal på piano og Mads Vinding på bas vil spille duojazz på højt niveau. Det var iøvrigt Mads Vinding der kontaktede Niels Lan Doky, da han så at lokalet i St. Regnegade stod tomt.

Om aftenen indleder de to musikere Montmartre's festival-program.

www.jazzhusmontmartre.dk


Sunship er endnu engang med til at levere god musik til Aarhus Jazzfestivals program. Trompetisten Jakob Buchanans Kvartet med Jakob Bro, Simon Toldan og Marilyn Mazur. Anderskovs internationale Agnostic Revelations med Chris Speed, Michael Formanek og Gerald Cleaver. Stephan Siebens vanvidsjazztrio Angel. Simon Toldam's Stork med bla. Nils Davidsen og Jimmy Nyborg. Koncerterne afholdes på Voxhall og Lobby.

www.sunship.dk

Ingen kommentarer: