mandag, juni 21, 2010

Hanne Hammer/Niels Ryde/Jacob Broholm: Everything will change (Music Mecca)

Impro over de romerske gudinder
Alt ændrer sig, livet er kaos, skønhed, kærlighed og opløsning, men vi har dette øjeblik. Måske er dette øjeblik det bedste i hele vores liv? Vi ved det ikke, men vi ved, at alt ændrer sig. Sådan er Moder Jords lov. Med udgangspunkt i fortællingerne om gudinderne i den romerske mytologi, har sangerinden Hanne Hammer lavet en række tekster, som hun sammen med ægtemanden og bassisten Niels Ryde og pianisten Jacob Broholm har sat musik til.
De har improviseret sig frem til musikken, hvorefter andre musikere; Anders Mogensen (trommer), Mads la Cour (trompet), og Rasmus Friboe (klarinet) efterfølgende har lagt deres instrumenter på. En meget åben proces, der frigør musikken fra i forvejen definerede stilistiske kunstgreb. Det er en besværlig og meget ambitiøs måde at gribe det an på.
Hanne Hammer og Niels Ryde har før bevist, bla. med deres Valentine Quartet, at de til fulde har styr på den musikalske side af sagen. Det er uden tvivl derfor at de nu vil prøve noget andet. Dette er ikke en straight plade. Der er numre der emmer af klassisk skønhed, som feks. balladen Venus, med et fornemt samarbejde mellem Hammer og Ryde på den karakteristiske elbas. Der er numre der ender i noget rod, som feks. The Fairy song, der givetvis vil lege med lytterens følelser, men simpelthen kommer til fremstå lettere besynderlig.
Det er en smal udgivelse, hvor en stor del af pladens numre fungerer fint, som i de melodiske momenter på pladen, hvor dine ører bliver adspredt på en behagelig måde.
My Space: www.myspace.com/hannehammer

Ingen kommentarer: