torsdag, oktober 21, 2010

De nominerede til DMA er offentliggjort

Så er årets nominerede til Danish Music Awards priserne offentliggjort. Jazzen er med ved det store fælles arrangement på Bremen i København d. 14. november. Det er første gang i flere år, at man har slået alle genrerne sammen. Det har bla. betydet at man har rykket datoen for arrangementet fra sommer til efterår. Så sidst man uddelte en DMA pris til jazzen var i juni måned 2009. Dengang fokuserede man på udgivelser fra 2008. Så de nominerede plader kan være udgivet helt tilbage i 2008. Da man har sat datoen til 1. december 2008. Det betyder måske ikke så pokkers meget for den glade musiklytter. Jazzen og musikken skal fejres og forhåbentlig også få noget reklame.
Men for en jazzblogger der er ved at lægge an til at kåre sine ti favoritter fra 2010 er det ikke uden betydning. Over halvdelen af de jazznominerede blev udgivet i 2009.
Magnus Hjorth Trio er endnu en gang indstillet i kategorien Årets nye danske jazznavn. I 2009 var det for pladen Locomotif, denne gang er det for pladen Old new borrowed blue, en plade der i øvrigt udkom, den gang DMA Jazz blev afholdt i 2009. I øvrigt er der ikke et eneste dansk medlem af trioen. De er alle uddannet på Rytmekons i København og har præget musiklivet herhjemme i flere år, de kommer fra Sverige og Norge. Hjorth er oppe mod den unge pianist August Rosenbaum, der lavede en plade i New York med god hjælp fra Jakob Bro og to klasseamerikanere. Den sidste i nykomlingkategorien er også pianist - og ikke et ondt ord om ham - jeg er bare overrasket over at se Thomas Bornøe i denne kategori. Pladen er lavet sammen med amerikanere i New York.
Guitaristen Thomas Maintz udgav en af de bedste danske jazzplader i 2009, det gjorde Jakob Bro også. De er retteligen indstillet i årets bedste kategorien, sammen med Nikolaj Hess der også har en plade med i vokalkategorien. Jeg vil vove pelsen og skyde på at det bliver Jakob Bro der vinder med en plade der som den første ikke-Stunt udgivelse i mange år, blev kåret som årets jazzplade af Jazzspecial.
I vokalkategorien skal en enkelt dansker, Sinne Eeg konkurrere med en amerikaner, Indra og en nordmand, Sissel Vera Pettersen. De to sidstnævnte har lavet deres plader i tæt samarbejde med henholdsvis Benjamin Trærup og Nikolaj Hess.
Crossoverkategorien er en rodekasse med Benny Andersens samarbejde med yngre danske jazzmusikere, som den mest spøjse. Girls in Airports har lavet en særdeles fed og holdbar debutplade med rocktendenser. Det samme har Thunderstrucks. Jeg sætter min femmer på Girls in Airports.

Årets Danske Jazzudgivelse
Jakob Bro: Balladeering (Loveland Records)
Nikolaj Hess: Global Motion (Stunt)
Thomas Maintz: This Is The Colour (Gateway)

Årets Danske Vokaljazz Udgivelse
Indra: Indra (Gateway)
Sinne Eeg: Don't Be So Blue (Red Dot Music)
Sissel Vera Pettersen/Nikolaj Hess: A Word (Calibrated)

Årets Nye Danske Jazznavn
August Rosenbaum: Beholder (Gateway)
Magnus Hjorth Trio: Old New Borrowed Blue (Stunt)
Thomas Bornø: Village Nights (Calibrated)

Årets Danske Crossover Jazzudgivelse
Benny Andersen og Livslinjerne: Hyldest Til Holdbarheden (Playground Music)
Girls In Airports: Girls In Airports (Gateway)
Thunderstrucks: Thunderstrucks (Blackout Music)

1 kommentar:

Jazz Site sagde ...

This was really cool and very informative. Thank you for the awesome blog post!