tirsdag, oktober 19, 2010

Contrabande: Slippery lumps (Rude awakening)

Uro og smukke blomster med torne
Jazz med tyngde og punkæstetik blandet op med rock af den skæve slags, er den korte beskrivelse af Contrabande. Der er også inspiration fra feks. balkan og moderne klassisk musik. Der er hårde riffs, hvor feks. nummeret Gulf of Aden får mig til at tænke på Nirvana'a grungeklassiker In bloom. Der er rolige flydende stemninger som på Aurelien's new slow life.
Men Contrabande er først og fremmest det nærmest symbiotiske samarbejde mellem den danske saxofonist Kristoffer J. Rosing-Schow og den franske klarinetist Aurélien Besnard. Det er deres tredje album sammen. De mødes i et brag. Uro og smukke blomster med torne breder sig.
Den danske trommeslager Peter Bruun er genganger fra tidligere og har taget sin makker bassisten Petter Eldh
fra Django Bates-trioen med. Det sidste medlem er guitaristen Julien Desprez, der i Frankrig bla. gør sig i avantgardekollektivet COAX.
Contrabande gør sig vanvittigt godt, når musikken er oppe i tempo. Originaliteten er hårdtslående og direkte. Blandingen af Desprez's hårde guitarriffs og Rosing-Schows sax og Besnards klarinet er velfungerende. Her lyder de ikke som noget andet i dagens europæiske jazz - og det er positivt ment! På de mere stille numre bliver det lidt sværere for dem at stikke ud. Der eksperimenteres alligevel lystigt. Der skal ikke herske nogen tvivl om at vi med de tre nordiske musikere, har sendt nogle gode jazzambassdører sydpå.
Bonusinfo:
Kvintetten er tildelt økonomisk støtte i den franske Languedoc/Roussillon region, således at de regnes som en slags regionsensemble.
My Space: www.myspace.com/contrabande

1 kommentar:

Jazz Site sagde ...

This album looks really cool. I will have to check it out!