fredag, oktober 08, 2010

KortJazzNyt Uge 41 2010

For andet år i træk afholdes CopenhagenImprov 2010, festivalen for improviseret musik. Det foregår på Planeten i Huset i Magstræde d. 30.-31. oktober. Over 2 dage kan man opleve et spændende udvalg af improviseret musik, hvor hovednavnet The Peter Brötzmann Chicago Tentet alene er grund nok til at komme derind. Udover Brötzmann på sax er to andre topimprosax'ere med. Ken Vandermark og Mats Gustafsson. Det er ganske enkelt et scoop med det band på plakaten.
Derudover spiller den til lejligheden sammensatte bastrio Stately Plump på festivalen. Adam Melbye, Peter Friis Nielsen og Thommy Andersson stiller sig på scenen som tre generationer improviserer ud.
Deers of Darkness, Kalle Del Hey, Mette Mareridt, Mattin, The Electrics og Laura Toxværd/Mikkel Engel Gemzøe Duo spiller ligeledes på den fine festival.

I denne weekend starter KOPAfestival og fortsætter indtil d. 12. oktober. På mandag kan man opleve den nye trio Andersson/Nilsson/Anderskov i Malmö sammen med David's Angels og Peter Danemo Kapell. Dagen efter kan man høre endnu en dansker i fint svensk selskab. Det er i trioen Frisk/Beirach/Mogensen, hvor man også kan opleve Cennet Jönsson Quartet sammen med Lelo Nika.
www.kopasetic.se/ArticleDisplay.asp?id=1574

Mads Vinding er på turné i starten af november med sin nye trio. Den indeholder en gammel Vinding-kending, trommeslageren Billy Hart, som Vinding bla. spillede sammen med i The Great Jazz Trio, hvor det var Hank Jones der sad ved klaveret. I Vindings trio er det Jean-Michel Pilc. Pilc har ikke tidligere spillet i Danmark. Han er franskmand, men har de sidste 15 år haft base i New York, hvor han bla. har gjort opmærksom på sig selv med sin trio - hvor Hart ofte har været med.
mvtrio.blogspot.com

Forrygende indslag med Cæcilie Norby på dansk på bulgarsk TV med tolk:
http://193.43.26.11/bg/news/view/37710/datski_djaz_v_sofija

Ingen kommentarer: