mandag, september 05, 2011

Jazz Five: New Orleans Heat (Gateway) CD+DVD

Varmt som i New Orleans
Der er varmt i New Orleans - og når der er rigtigt varmt, føles det som om sumpene koger. Der bliver djævelsk varmt og det kan høres på musikken. Rytmen og pulsen bevæger sig, så der kan danses i et passende roligt tempo. Det har danske Jazz Five taget til sig. De har skudt en dosis New Orleans ind i blodårerne og forsøger at sprede noget af varmen i det danske. 


Med to saxofoner i front betjent af Johan Bylling Lang og Jeppe Zacho, en charmerende forsanger Jonas Starcke og en veloplagt rytmesektion med en velspillende Esben Hillig ved pianoet har de elementerne til en fest der afvikles i godt humør. De har valgt en blanding af originale numre, bla. titelmelodien, gamle rhythm'n'blues smash hits som Little Willie John's Take my love og Etta James' Somethings got a hold on me, Dr. John's New Orleans klassiker Mardi Gras Day og som et af højdepunkterne Stuck in the middle with you, der med Stealers Wheel blev udødeliggjort i den berømte øreafskæringsscene i filmen Reservoir Dogs.


Den store styrke ved pladen er det originale valg af numre, hvor der ellers meget hurtigt kunne gå Jambalaya i den. Jazz Five er et godt bud på en fest. Hvilket illustreres på den medfølgende DVD, hvor de præsenterer 5 numre i en stemningsfyldt sort/hvid indspilning fra en koncert. Jazz Five placerer sig et sted mellem Six City Stompers og Skipper-Just-Frost og da sidstnævnte har travlt med at spille afskedskoncerter, har jeg svært ved at se at der ikke rigtig god plads på de danske koncertscener til Jazz Five.
jazzfive.dk

Ingen kommentarer: