fredag, september 16, 2011

Morten Schantz Trio: Conveyance (Daywood Drive Records)

Vedkommende, vellydende og melodisk
Han har været vidt omkring. Pianisten Morten Schantz drønede gennem lydmuren med Jazzkamikaze i midten af nullerne. Deres rockattitude blandet med jazzfærdigheder var en sikker succes, indtil de lavede deres knap så gode indierock plade. Rygtet vil vide at Jazzkamikaze kommer til at lugte af jazz igen. Sideløbende har han haft gang i det Hancock-inspirerede fusionsprojekt Schantz Segment.


Sammen med bassisten Morten Ankarfeldt og trommeslageren Janus Templeton har han endelig lavet en trioplade. Den er udgivet på det amerikanske pladeselskab Daywood Drive Records. Musikken er en blanding af rocknumre fra 90'erne: U2's Love is blindness, Jeff Buckley's smukke Grace og Peter Gabriel's Downside-up, et par standards med Monk's Bemsha Swing som en sikker vinder og fire numre af Morten Schantz. Hvor den sidste Ten Indian Commandments er et velkomment genhør med en melodi, der var med på Jazzkamizes 2007-album Travelling at the speed of sound i en meget kort udgave. Jeg havde den en overgang som ringetone på min mobil og har med andre ord hørt den mere end de fleste melodier. Den holder hundrede procent i denne veloplagte trioversion. Templeton's whiskers er en fornøjelig ramme om nummeret.
Morten Schantz er i godt selskab i denne trio, hvor han føjer et vedkommende, vellydende, melodisk og klassisk triojazz kapitel til historien om Schantz.
daywooddrive.com

Ingen kommentarer: