tirsdag, marts 27, 2012

JazzKamikaze: The Return of JazzKamikaze (Stunt)

De er tilbage! Har de været væk? Tjah, det kan man vel godt sige. Det forrige album Supersonic revolutions var ikke et jazzalbum men en udflugt til rocken. Hvis man ikke lige har hørt det, så er der et outtake med fra den plade. Nummeret Volcano '08, der nærmere lyder som et outtake fra en Tim Christensen plade, nu med saxofon. De har klogeligt omarrangeret nummeret og har den med i en jazzversion på dette album. Det fungerer langt bedre. For hvem har brug for endnu et band der spiller Tim Christensen-rock? Vi har til gengæld brug for et band, der tør, kan og vil spille jazzrock i en nutidig aftapning og det kan Jazzkamikaze. 

Der er en heftig rockspade a la Slash fra Guns'n'Roses i Daniel Heløy Davidsens guitar. Når det sættes sammen med Morten Schantz's akustiske klaver, Kristoffer Brødsgaards gulvbas og Anton Egers rytmisk stilsikre trommer får vi et unikt mix. De kan spille heftigt og rockende. De er omvendt heller ikke blottede for sansen  for detaljerne. 9 af pladens 18 numre er korte vignetter, der klistrer albummet sammen. De indikerer også det overskud som Jazzkamikaze har. Saxofonisten Marius Neset er på hjemmebane i Jazzkamikaze. I en verden af afvekslende groovy jazz og rock kan Neset sende saxtonerne helt ned på bagerste række. Alle kan høre ham, han spiller sig helt ud.
Pladen er fin fortsættelse af de Jazzkamikaze startede med de to første albums. Det er måske ikke revolutionerende nyt længere, men de er gode til det.
jazzkamikaze.com

Ingen kommentarer: