mandag, marts 19, 2012

Snorre Kirk: Blues modernism (Calibrated)

Hvis man skal bruge begrebet old school om jazz, så er det nu det skal trækkes frem af posen. Den i Danmark bosiddende norske trommeslager Snorre Kirk har i passende stil kaldt sit album Blues modernism. Vi er stilistisk havnet i jazzens guldalder en gang i 50'erne. Pladens indledningsnummer On late nights sætter den natteblå stemning. Nedtonede og beroligende toner strømmer ud af højttaleren. Tempoet er behageligt langsomt. Ja umiddelbart tænker man ikke at det er en trommeslager der er ophavsmand til denne plade.

Han har allieret sig pianisten Magnus Hjorth (i hvis trio Kirk spiller, hvor de netop dyrker old school jazzen), saxofonisterne Fredrik Kronkvist på alt og sopran og Jan Harbeck på tenor, Lars Ekman på bas og overraskelsen for mig, trompetisten Karl Olandersson. Han har en lækker ren tone i trompeten og placerer sig temperamentsmæssigt ikke langt fra feks. Wynton Marsalis. 


Snorre Kirk er en eftertragtet sideman i jazzen og har på den danske jazzscene bla. spillet med Mads Kjølby, Jesper Thilo, Sidsel Storm og Malene Mortensen. At han gik rundt med dette behagelige og venlige jazzdyr indeni anede jeg dog ikke. Der er ikke noget nyt på pladen. Omvendt vil den heller ikke skuffe old school jazzlyttere, for det er både velspillet og afbalanceret.
myspace.com/snorrekirk

Ingen kommentarer: