lørdag, marts 17, 2012

Marko Martinovic: Quintessence (Gateway)

Powerfyldt jazz smækfyldt med frække breaks skal spilles med tungen lige i munden. Det er i hvertfald nødvendigt hvis det skal lykkes. Pianisten Marko Martinovic har samlet et hold seje fyre, der lige præcis er i stand til at klare opgaven.
Jeg har indenfor kort tid anmeldt to andre plader, hvor den norske saxhelt Marius Neset medvirker og har endnu en til at ligge på hylden der venter på nogle ord. De to første var Lasse Ehn og People Are Machines mens den endnu ikke anmeldte er med Jazzkamikaze. Martinovic's musik er åndsbeslægtet med People Are Machines. Marius Neset er endnu en gang i front på tenorsaxen men suppleres denne gang af altsaxofonisten Tomas Malajevas. Det giver selvfølgelig et andet udtryk. Neset er den mest kraftfyldte i udtrykket.
Der er en risiko for at musikken kunne blive for oppustet og opvisningsagtig. Marko Martinovic er dog istand til at tøjle tropperne. Det er ganske vist teknisk krævende og til tider lidt klichéfyldt musik. Igen har Martinovic en vision. Han holder sammen på musikerne. Hans klaverspil er rytmisk præget og fremadrettet. Sammen med den suveræne trommeslager Kevin Brow og bassisten Graig Earle og saxofonerne i front omsættes afvekslende (i tempo og temperament) jazz særdeles kompetent. Det er ikke specielt fantasirigt men det er heller ikke kedeligt!
Bonusinfo:
Marko Martinovic lavede for 8 år siden pladen Trioscope, hvor den amerikanske saxofonist Chris Cheek medvirkede.
myspace.com/markomartinovic

Ingen kommentarer: