tirsdag, marts 27, 2012

Richard Andersson: Intuition (Stunt)

Natteluften er fortættet af dampende stemninger på bassisten Richard Anderssons andet album. Han lavede det opsigtsvækkende debutalbum Please recycle for snart to år siden. Dengang sluttede jeg min anmeldelse med, at skrive at pladen lovede godt for fremtiden. Andersson spillede dengang sammen med den amerikanske saxofonist Tony Malaby. Endnu en gang er valget faldet på en amerikansk saxofonist. Det drejer sig denne gang om Bill McHenry der via JazzDanmark var Artist-in-residence her i landet sidste år. 

Der hersker en ro på albummet, en naturlig ro der bedst kan sammenlignes med den ro, som mange mennesker befinder sig godt med, på det tidspunkt hvor aften bliver til nat. Andersson har udstyret musikerne med nogle enkle melodier, hvor der er plads til at føje personlig fylde og sjæl ind i musikken. Her er Anderssons valg af Jacob Anderskov genialt. Det er ikke en gang to uger siden, at jeg skrev om Anderskov sidst. Nu er han endnu en gang i en setting, hvor melodi fylder mere end de frie udfoldelser. Han rammer stemningerne i musikken perfekt. 


Med New Yorker-trommeslageren RJ Miller som sidste mand i kvartetten, har Andersson lavet en plade, der fortjener stor ros og selv om der kommer mange flere danske jazzplader i år, er dette en af de store oplevelser. Organisk velspillet jazz, der griber øjeblikket og skaber magi.
myspace.com/richardanderssonmusic

Ingen kommentarer: