torsdag, april 12, 2012

KortJazzNyt uge 15 2012

Information/Inspiration er navnet på et nyt magasin som Mikkel Schrøder Dysted har taget initiativ til. Han har spurgt en masse forskellige musikere og branchefolk om deres yndlingsmusik. Det er der kommet en række meget forskellige, inspirerende og spændende historier ud af. Der er en overvægt af folk fra jazz og hip hop-miljøet. Blandet jazzerne er Fredrik Lundin, Benjamin Koppel og Lennart Ginman. At der også er blevet plads til mig og mine historier er jeg bare stolt af.
issuu.com/informationinspiration/docs/informationinspiration1

Når Jazzhouse åbner d. 1. juni bliver det med et musikalsk brag. Stedet har været lukket i næsten et år siden skybruddet sidste sommer. Her blev spillestedet oversvømmet og gulvet ødelagt. Som husejere kan tale med om, så tror man måske bare, at det er gulv der skal skiftes...men sådan går det sjældent. Så det ene har taget det andet og pludselig er der næsten gået et år.
D. 1. juni kl. 20 indledes af duoen Lundin/Pasborg og et særligt DJ-set med Mashti & Al Agami, der tager udgangspunkt i Jazzhouse’ 20-årige historie. Andet sæt består af Stefan Pasborgs Odessa X-large og rundes af med Kira Skovs hyldest til Billie Holliday Memories of Days Gone By.
Herefter kan man i åbningsweekenden bla. høre John Patitucci, Jazzkamikaze, Lovedale, Christina Dahl Trio og børnejazz med Rune T. Kidde feat. Simon Toldam Trio.
Resten af juni måneds program byder bla. på Tom Harrell & Jakob Bro Trio, Mikkelborg/Pasborg/Kjellberg & Johannes Søe Hansen String Quartet, Girls in Airports, August Rosenbaum Trio og Bob Moses & John Tchicai Quartet og Ung Jazz Finale.
jazzhouse.dk

På Charlottenborg er den mere end almindeligt jazzglade jazzentrepreneur Jesper Graugaard endnu en gang ophavsmand til koncertrækken One Spot. Fredag d. 13. april er det trioen Equilibrium mens koncerter med bassisten Adam Pultz Melbye (solo!!!), IKI (9 vokalister), Maria Faust+Tristan Honsinger+Qarin Wikström og Jesper Zeuthen Trio  følger. Du finder programmet her: www.facebook.com/Cafecharlottenborg

Streaming af musik er det nye sort. Spotify har fået megen opmærksomhed, specielt fordi den kan bruges i en reklamefinansieret gratis-version. Er man frisk på at smide en hund om måneden efter musikken er WIMP et mere end fornuftigt tilbud. Jeg laver en gang i mellem en liste til WIMP som JazzDanmark så offentliggør. Denne gang har jeg sat fokus på Hip Jazz, 20 af de allermest hotte numre lige nu i dansk og international jazz. Hør bla. Simon Toldam Trio, Vestbo Trio, Snorre Kirk, Rasmus Kjær, The Unity Sextet og Lovedale.
wimp.dk/playlist/e592f475-b758-4ebc-8f0f-5a420e049b10

Chris Minh Doky har på Facebook meddelt at han ikke længere er tilknyttet DR Big Band som kunstnerisk konsulent. Han har nået de mål som han satte, da han startede for fire år siden. Han vil nu koncentrere sig om solistkarrieren og fortsætte tilknytningen til DR ved at lave programmer til P8 Jazz og diverse freelance projekter.

Ingen kommentarer: