mandag, april 02, 2012

Simon Toldam Trio: Sunshine sunshine or Green as grass (ILK)

I pressematerialet står der at Simon Toldam er en af største nutidskomponister herhjemme. Citatet kommer fra denne blog og er taget fra anmeldelsen af sidste års album med STORK.
Denne gang er det også meget tydeligt, at han ikke kun komponerer spændende musik. Han er også er en djærv pianist. Han viser endnu en gang nye sider af det talent som han tidligere er rost så meget for med bla. Sekten. Pladen er indspillet over tre september aftener på Nørrebro-caféen Kind of Blue. Et lille intimt og vildt hyggeligt sted. 
I julen 2010 indledte Toldam samarbejdet med Sekten-trommeslageren Knut Finsrud og bassisten Nils Davidsen, udgangspunktet var at det skulle være en improv-session men det endte med at de spillede en række melodier som Toldam lige havde skrevet. Trioen debuterede så live i foråret 2011 og blev  indspillet i september. Toldam havde rullet sit eget opretstående klaver, de 500 meter fra hjemmet og til Kind of Blue. "Måske er det enden på et kapitel i Simon Toldam's musik og begyndelsen på noget nyt. Måske..." skriver Ib Skovgaard i covernoterne.
For nok er det klassiske klavertrio-format nyt for Toldam i den forstand, at der ikke er udgivet noget med ham før i denne opstilling. Men der er også noget umiskendeligt Toldam midt i de mange jazzklichéer. Han har sammen med de to medmusikanter lavet et på en gang løst og ustruktureret triounivers, der blander sig ubekymret med swing af den mest medrivende skuffe.
At Simon Toldam vælger at indspille pladen i så hørbart intime rammer, er en stor gevinst for pladen. Den svedigt dampende stemning har ingen problemer med, at forplante sig i min ellers rimeligt ordinære stue. Dette er et uafrysteligt stærkt album som Toldam har lavet. Meget anbefalelsesværdigt!
Bonusinfo:
Pladen er også udgivet som LP. Denne kan købes hjemme hos Simon Toldam, man skal blot skrive en mail til ham. Han byder på en kop te når man afhenter pladen.
simontoldam.com

1 kommentar:

Anonym sagde ...

En helt igennem korrekt anmeldelse af denne udgivelse! Var selv med en af aftenerne og gik derfra sagligt smilende!