fredag, maj 24, 2013

Simon Spang-Hanssen Trio: Luna moon (Alisio/Gateway) >> Art Ensemble Syd with Michael Gregory Jackson (Embla Music & Experience/Gateway)


At være veteran betyder ikke, at man læner sig tilbage og gør det man altid har gjort. Endnu en gang har saxofonisten Simon Spang-Hanssen rystet posen og er ude med et album med nye musikalske tanker og musikere. Han har allieret sig med franskmændene Sébastian Boisseau på bas og Christophe Lavergne på trommer i en dynamisk trio, der ikke bruger tiden på at stå stille. Der hersker en åbensindet og fri spillestil i en trio, der sagtens kan bruge al pladsen. Spang-Hanssen har udover alt- og sopransax taget fløjten - som han giver en del plads - med ind i trioen. Simon Spang-Hanssen er pågående kontant og direkte i sit spil. Det veklser mellem lytterkrævende udspil og varme dansende numre, f.eks. den dejlige Empreintes, der har en mellemøstlig duft.
Simon Spang-Hanssen er også medlem af Art Ensemble Syd. Det er Sønderborgs officielle jazz ensemble. Det har betydning for finansieringen af gruppen. Når det kommer til det kunstneriske, er det mit indtryk, at der har været rimeligt frie og knapt så kommunale rammer. Det er bassisten Niels Præstholm der er primus motor i projektet, der på denne plade indgår i et samarbejde med den amerikanske komponist og guitarist Michael Gregory Jackson der har lavet al musikken. Det er et ambitiøst projekt der strækker sig ud over jazzen og trækker på traditioner fra både rock - f.eks. Michael Gregory Jacksons til tider tunge guitar - til det klassiske. Besætningen rummer ud over de førnævnte, Heine Steensen på violin, Thorstein Quebec Hemmet på div. fløjter og det unge trommetalent Matias Wolf Andreasen. 
Bonusinfo:
Hvis du er i nærheden af Paris, spiller Simon Spang-Hanssen på pariser-jazzklubben Sunset d. 18. juni.

Ingen kommentarer: