lørdag, maj 04, 2013

Various Artists: Ears on Socks off - Barefoot Records live at Copenhagen Jazzfestival (Barefoot Records)


Du træder på en landmine. Opdager det i samme sekund som du står på den. Kroppen lammes. Musklerne stivner. Du kan ikke komme videre. Rundt omkring regner det med stjerner, hjerter og blomster. Du kan ikke flytte dig. Sveden pibler frem. Løfter du foden, bliver du ikke kun barfodet. Du vælger at blive stående. Forsøger at forlige dig med situationen. Blive et med landminen. 

Tør du ikke kaste dig ud i en sådan situation, så kan du i stedet tage sokkerne af og ørene på. Lytte til musikerkollektivet Barefoot Records nye sampler. Over to plader præsenteres ni indslag fra ni forskellige koncerter i forbindelse med Copenhagen Jazzfestival sidste år. Barefoot Records afholdte deres egen minifestival på Christianshavns Beboerhus med 18 koncerter. 

Barefoot Records har efterhånden manifesteret deres position som Danmarks førende state-of-the-art impro-pladeselskab. Denne CD er med til at sætte en tyk streg under dette. Morten Pedersens JapGaf, Pistol nr. 9, Angel og Dødens Garderobe kendes fra tidligere udgivelser. Vi møder f.eks. for første gang på plade, Her Majesty's Ship med cellisten Fred Lonberg-Holm og saxofonisten Sture Ericsson og trioen med Lars Greve/Peter Friis Nielsen/Håkon Berre. Barefoot har ni 9 musikere, der er med på kryds og tværs i de forskellige projekter. Trommeslageren Håkon Berre, bassisten Adam Pultz Melbye og saxofonisten Maria Faust er nogle af dem de har været med siden starten og de er selvfølgelig alle med på pladen. Melbye er f.eks. med i St. Andby med den spændende svenske sangerinde Sofia Jernberg. Faust spiller baltisk free improsax sammen med instrumentkollegaen Liudas Mockunas. Berre er med flere steder. Trioen med Greve, Friis Nielsen og netop Berre har gjort mig sulten på et fuldlængde album de tre. Det er fuldstændigt magisk det der sker mellem de tre. 

Albummet er ikke kun anbefalelsesværdigt. Det er også en reminder om, at musik er til for at blive skubbet ud over kanten. Barefoot er heldigvis også på Copenhagen Jazzfestival denne sommer. Køb pladen og kom i form til Barefoot's impro-musik. 

Ingen kommentarer: