torsdag, januar 01, 2015

Admiral Awesome: Makeout Music for Modern Lovers (Gateway) 2LP

Den aarhusianske trio Admiral Awesome udgav deres debutalbum for tre og et halvt år siden. Dengang havde de den svenske saxofonist Fredrik Ljungkvist med som gæst. Denne gang er det den finske saxofonist Mikko Innanen. Ham kender vi herhjemme bl.a. fra samarbejdet med Stefan Pasborg og Delirium. Trioen består af tre Aarhus-musikere, der på trods af, at de er ganske erfarne spiller med en spændstig ungdommelighed og friskhed. 

Jacob Danielsen (sax), Thomas Sejthen (bas) og Christian Windfeld (trommer) har et intenst spil, hvor Mikko Innanen passer godt ind. Det er jazz, der står oven på Ornette Coleman’s og Archie Shepp’s jazz fra 60’erne. Der er en skæv stabilitet og en swingende sejhed. Thomas Sejthens virile bas, der som Charlie Hadens bas konstant er elegant tilstede i lydbilledet. Christian Windfeld er time og loose på trommerne. Jacob Danielsen spiller både på basklarinet og tenorsax mens Innanen spiller alt- og barytonsaxofon.

Der udspiller sig et spændende spil mellem de to saxofonister. Hvor med-, sammen- og modspil væver sig ind og ud. Musikken fremstår gennembearbejdet, hvilket giver de to saxofonister plads og luft til spændende improvisation. De har musikken inde under huden. Det er jazz med tjekkede breaks og cool attitude. Admiral Awesome er kun blevet bedre med tiden og denne plade vil stå længe og er meget flot jazzstatement fra Aarhus - danish for pissefed jazz.

Som tegneseriefreak bliver jeg ekstra glad, når jeg ser pladecoveret. Et flot gatefoldcover med et billede på forsiden af helten Admiral Awesome der råsnaver med en langhåret robot. På bagsiden har den maskuline robot taget parykken af og Admiral Awesome står med et skævt smøret smil. Køb LP-pladen og oplev glæden når pick uppen kærtegner rillerne med Admiral Awesome.

Anmeldelsen på jazzogvinyl:

Ingen kommentarer: