fredag, januar 16, 2015

Bud Powell Trio: Bouncing with Bud (Storyville) LP

Musikken er indspillet en eftermiddag på Montmartre i 1962 uden publikum. Den amerikanske pianist Bud Powell er sammen med den kun 15 årige bassist Niels Henning Ørsted Pedersen og trommeslageren William Schiöpffe. Pladen blev oprindeligt udgivet af Sonet i 1962. Få år efter erhvervede Storyville rettighederne til pladen og genudgav den med nyt cover og linernotes af Erik Wiedemann. Det er den der nu genudgives af Storyville på 180 gram vinyl og digital download. Carsten Dahl der ikke lægger skjul på sin store inspiration fra Bud Powell, har skrevet nye linernotes til pladen. 

Bud Powell havde store psykiske problemer i de år, hvilket ikke har nogen hørbar betydning for musikken. Det er energisk udadvendt triojazz - spændt som en fjeder. Powell spiller Monk’s Straight no chaser som var det hans egen. Vi præsenteres også for titelnummeret - der er Bud’s egen. Irving Berlin’s The Best for You og Tadd Dameron’s Hot House lyder som hvis jazz var skabt i himlen og ikke på et tilrøget jazzværtshus i det indre København. Røgen og øllerne må vi undvære - der var heller ikke publikum tilstede under optagelsen. Indspilningen er lydmæssigt helt i orden og da der er anvendt de originale masterbånd til denne udgivelse, kan vi ikke får en bedre lyd og oplevelse på vinyl. Det er en meget anbefalelsesværdig plade!

1 kommentar:

CæcilieJensen sagde ...

Jeg har selv dette album på min CD-hylde og nyder at lytte til det i ny og næ. I er mere end velkomne til at læse mere om det musik jeg selv brænder for på min egen blog: http://jazzklubegegaarden.dk/de-6-bedste-jazz-musikere/