mandag, januar 05, 2015

Blood Sweat Drum + Bass with Palle Mikkelborg & Dave Liebman: In the spirit of…. (Blood Sweat Media/Pladekisten) CD+DVD

Samarbejdet mellem Blood Sweat Drum + Bass og Palle Mikkelborg har on and off stået på siden 2008, men er ikke dokumenteret og offentliggjort før nu. Big bandet Blood Sweat Drum + Bass der ledes af Jens Chr. “Chappe” Jensen spillede med både Mikkelborg og Dave Liebman i 2013 i forbindelse med, at den internationale jazzskolesammenslutning IASJ havde deres møde i Aarhus. Det er en organaisation som Liebman har været dybt involveret i siden starten. 

De to stjernemusikere mødes på pladen i en suite der er sammensat af fem Mikkelborg-kompositioner. Queen of the night, Yellow, Blue, Violet og The Gull and the Dark Lake. Det 26 mand store big band Blood Sweat Drum + Bass er i dagens anledning udvidet med strygerkvartetten Who Killed Bambi. Suiten udvikler sig overraskende flot. Jeg var bange for at samarbejdet mellem Liebman (der ikke er kendt for at være den letteste at arbejde sammen med) og Mikkelborg ville blive uinteressant. Men der sker alligevel noget positivt i det musikalske møde. De havde først mødt hinanden i forbindelse med lydprøven kort før koncerten. Det er to erfarne ræve der lige præcis gør det der skal til for, at de kan sætte deres personlige trademarks på musikken. 

De tre andre numre er en fortsættelse af Chappes syriske musikeventyr, som han startede med albummet On the road to Damascus i 2012. Blood Sweat Drum + Bass viser sig fra deres stærkeste side på denne CD. Her viser Chappe endnu en gang vejen for hvordan nutidig big band musik blandes med syriske musiktraditioner - i en grad hvor begge stilarter lever og ånder smukt.

Big bandet har eksisteret siden 2001 og har undervejs optaget videoer ved koncerter og lignende. Det er samlet på den medfølgende DVD. Her er bl.a. en optagelse fra den legendariske koncert på Roskilde Festival 2007, hvor nordmanden Jørgen Munkeby medvirkede. Optagelser med de syriske musikere har også fundet vej til DVD’en. Et par af højdepunkterne er dog roadmovien fra big bandets tur til Jazzahead i Bremen i 2014. Her følger vi det store orkester fra de hentes foran Musikhuset i Aarhus til de står på scenen ved koncerten i Bremen. Desuden kan hele koncerten fra Jazzahead også opleves særskilt på DVD’en. Koncerten med Liebman og Mikkelborg er også med på DVD’en. Det er med andre ord en meget omfattende DVD. Men det er big bandet også. Endnu en gang har de lavet en anbefalelsesværdig udgivelse.

Ingen kommentarer: