lørdag, september 10, 2016

Mark Solborg & Herb Robertson: Tuesday Prayers (ILK) >> Kasper Tom & Rudi Mahall: One man’s trash is another man’s treasure (Barefoot)

Guitaristen Mark Solborg har siden 2008 haft et tæt samarbejde med den amerikanske trompetist mm. Herb Robertson. I 2013 kom det intense album The Trees, hvor Solborgs trio sammen med Robertson og Evan Parker lavede et fantastisk album. 

Ved Copenhagen Jazzfestival i 2014 indfandt de to musikere sig i Koncertkirken på Nørrebro, efter bl.a. at have spillet på Kongsberg i Norge. Albummet er i to dele. Preparations og Concert. Det er musik fra øjeblikket og rummet. Rummet i øjeblikket. Det over kvarter lange titelnummer Tuesday Prayers er hovednummeret, hvor de lader sig gribe af roen og tiden, der findes i en kirke. Ikke i en religiøs kirke. Men i musikkens kirke, hvor fordybelse og fortabelse i øjeblikket rammer og lever.

Trommeslageren Kasper Tom har også gennem flere år, samarbejdet med en international freejazzkapacitet, klarinetisten Rudi Mahall. Her er tiden også blevet moden til en duoplade. One man’s trash is another man’s treasure er et statement. En understregning af at intense øjeblikke godt kan fastholdes og indfanges. Mahall og Tom finder ofte sammen i en struktur, hvor det er helt logisk at 2 kommer før 4. Men også logisk at B kommer efter gul. 

Kompleksiteternes enkelhed er svimlende. Mahall og Tom lavede for 3 og 5 år siden et par plader sammen med kvartetten Fusk. Ligeledes er Mahall med på den seneste Kasper Tom 5 plade. Den nye duoplade føjer nye dimensioner på samarbejdet.

Ingen kommentarer: