tirsdag, september 27, 2016

Nacka Forum: We are the world (Moserobie)

Har du en idolplakat med Jerome Cooper Clarke eller Ornette Coleman hængende over sengen derhjemme? Er du træt af at de ikke laver musik længere? Så kunne du prøve at lægge øre til Nacka Forum. Et nordisk bud på hvordan heftig, kollektivistisk improjazz skal lyde i 2016. Svenskerne Jonas Kullhammar, Johan Berthling og Goran Kajfes er sammen med danske Kresten Osgood. De er vel nærmest det man kan kalde et skandinavisk freejazz superband. For dælan hvor kan de sprudle. De pleaser og kæler for mit improjazz hjerte. Der moduleres og presses kanter og sider frem i musikken, så man forbavses og overraskes. 

De har fundet sammen om et fælles sprog, hvor kravene til den enkelte musiker er benhårde. Der tages tydeligvis udgangspunkt i melodier. Det hele stikker ikke af i melodi- og rytmenedbrydning. Do The Nacka Forum er f.eks. det rene afrojazz i en nordisk forstadsudgave. Det med forstaden kunne lyde negativt ment. Det er det ikke, det er kærligt ment. Kresten Osgood har taget sine drumpads med, så der en gang i mellem kommer nogle elektriske hik fra Osgood.

We are The World er ud over at være en god plade, også udstyret med årets fedeste pladecover. De mange billeder på coveret forestiller screenshots af kattevideoer fra Youtube. Afsindigt morsomt, men også tæt på de søde jazzkatte som Osgood, Kullhammar, Kajfes og Berthling også er.


Ingen kommentarer: