søndag, december 18, 2016

Jens Jefsen: A secret sigh (Gateway)

Jens Jefsen fyldte 70 år i foråret, en alder hvor man godt kan lade sig pensionere. Han er dog på ingen måde på retræte. Hans nye album A Secret Sigh er en fortsættelse af det han startede med albummet Jam me up fra 2014. Han indtager hovedrollen på bassen og diverse andre instrumenter. På det nye album bliver det endnu mere tydeligt end på det forrige: Jens Jefsen står oven på en lang karriere, hvor der både har været jazz, folk og funk i bassen. At det kan kombineres så vellydende og elegant som Jens Jefsen formår er ingen selvfølge.

Over 12 numre er han i centrum med bassen og et hav af andre instrumenter. Undervejs kigger musikalske gæster forbi og er med til at sætte deres præg på Jefsens musik. Den mangeårige musikalske makker, guitaristen Uffe Steen er med på et par numre med sin karakteristiske guitar, som det bl.a. høres på åbningsnummeret How you like your egg. 

Blandt de andre markante gæster er Christian Gerber på bandoneon, der sammen med Michael Bladt på klarinet og alt fløjte leverer et temperamentsfyldt nummer, Bashtag. Vokalisten Julie Hjetlands sfæriske sang løfter nummeret One end to another, hvor Jefsen spiller melodien på bassen. Det er et af kendetegnende ved pladen, hvor Jefsens enkle melodier løftes ud i verden med Jefsen melodispil på bassen. Der er mange vellykkede eksempler på pladen. Jeg skal dog fremhæve Amygdala som min favorit. Her er Jacob Buchanan med på flygelhorn, der har fået en tør og intim lyd. Den omkranses af Jefsens bas, der er mangedoblet. Det lyder så fedt!

Pladen holder et højt niveau hele vejen. Det er en afvekslende og spændende plade, hvor kontrabassen deler hovedrollen med Jens Jefsen.

Ingen kommentarer: