tirsdag, december 20, 2016

Kresten Osgood Trio: Live in Gothenburg (ILK) LP

Han er lige fyldt fyrre år og har for længst cementeret sin solide betydning for dansk jazz. Trommeslageren Kresten Osgood har i de sidste par år huseret på spillestedet 5e i Kødbyen, hvor han med Mandagsklubben har præsenteret et flot udvalg af primært de frie og eksperimenterende aspekter indenfor jazzen. 

På denne aktuelle udgivelse møder vi ham dog på en indspilning foretaget i Göteborg af Sveriges Radio. Jeg undlader i denne omgang at komme med et suk omkring DR. I stedet kan vi glædes over at denne unikke triokoncert har fundet vej til en LP udgivelse.

Sammen med Anders Filipsen på piano og Ned Ferm på tenorsaxofon leverer Osgood en balstyrisk omgang freejazz. Hjerte og hjerne sættes fri og musikken tager over. Det er fedt med en regulær og saftig freejazz udgivelse fra Osgood. Han har kredset om genren gennem hele karrieren. Spørgsmålet er om han nogensinde har lavet en plade, hvor det bliver så uhæmmet utæmmet? Det her er freejazz, hvor alle tre taler sammen. De sanser og omsætter spændingerne. Det bliver aldrig larmende og ligegyldigt. Her har alle toner en betydning i øjeblikket. Det er med andre ord, en meget anbefalelseværdig udgivelse til freejazzfans og andre jazznysgerrige.

Ingen kommentarer: