onsdag, december 21, 2016

Søren Bebe Trio: Home (From Out Here Music)

Det er femte album siden 2008 med Søren Bebe Trio. Pianisten Søren Bebe har lige siden starten været på en klar mission. Det er triojazz, der har sine rødder i den nordiske tradition. Der er mange ligheder med eksempelvis norske Espen Eriksen eller Tord Gustavsen. Esbjörn Svensson har også været nævnt i sammenhæng med Bebe. Den bedste beskrivelse af Bebe er nok nærmere, at beskrive ham som en jysk Keith Jarrett. En dansk pendant til Keith Jarrett, når Jarrett er allermest poetisk og lader melodierne flyde uhæmmet fra hjertet. 

Søren Bebes danske ophav skjules ikke. En melankolsk blågrå himmel svæver hen over trioen. Kasper Tagel på bas og Anders Mogensen på trommer har været med Søren Bebe i det legendariske Rainbow Studio i Oslo, hvor Jan Erik Kongshaug tryllede med knapperne. 

Gør dig selv en tjeneste. Sæt dig i yndlingsstolen. Tag nogle hørebøffer på og lyt til albummet i den fulde længde. Det er jazzy mindfulness. Lyden er vanvittig god. Musikken følger med. Det er ro til sjælen. Det er musik med et helende perspektiv. Smukt. Søren Bebe Trios album Home er meget anbefalelsesværdigt.

Ingen kommentarer: