onsdag, juni 17, 2020

Alfons Slik: Nie przejmuj sie (Love & Beauty Music) CD/DL/stream >> Radek Wosko Atlantic Quartet: Surge (Multikultiprojekt) CD/DL/stream >> Karlis Auzins: Oneness and the transcendent truth (Gotta Let it Out) CD/DL/stream

Jeg har fundet tre plader frem med unge østeuropæiske musikere, der alle er uddannet på konservatorier i Danmark.

Den første er med duoen Alfons Slik. Pianisten Grzegorz Tarwid blev færdig fra Rytmekons sidste sommer og trommeslageren Szymon Gasiorek blev færdig fra Rytmekons forrige sommer. Gasiorek har tidligere gjort sig gældende i Pimpono Ensemble, The Love And Beauty Seekers og Wood Organization. Alfons Slik kaster sig frygtløst ud i et musikalsk eventyr, hvor der både er hip hop, freejazz, rock klassisk og polsk bryllupsmusik. På trods af alle de retninger som det stritter i, så har duoen imponerende nok, et samlet og homogent udtryk.

Trommeslageren Radek Wosko er i spidsen for Radek Wosko Atlantic Quartet, der er aktuelle med deres andet album. Han er sammen med Søren Gemmer (piano), Stian Swensson (guitar) og Marius Praniewski (bas). Wosko har arbejdet en del for at gøre opmærksom på den herboende polske talentmasse. Det er albummet Surge et godt eksempel på. Stilen er moderne jazz, af den slags, der er kompliceret at spille. Lytningen er ikke så kompliceret. Det er jazz med en masse detaljer og dybder.

Den sidste plade er med den lettiske saxofonist Karlis Auzins, der bla. spiller med Mount Meander. Han har lavet solosaxofonplade, hvor han benyttet flere spor. Det er undersøgende musik, hvor Karlis Auzins bruger saxofonen til at afsøge nye muligheder. Han har prøvet på at tænke som om han skulle lave musik til et orkester. Derigennem har han presset sig til, at gå veje han ellers ville være gået. Musikken har et abstrakt udtryk, hvor former og farver opstår undervejs og giver ny mening.

Ingen kommentarer: