lørdag, juni 06, 2020

Joachim Knop: Evergreens på dansk - fortællinger fra en jazztid (Joachim Knop) LP/CD/DL/stream

I slut-halvfemserne hvor den første Anja & Viktor film, Kærlighed ved første hik storhittede og Joachim Knop slog igennem som Karl Smart-filejsen Peter, lavede Chris Minh Doky det i dag legendariske album In a New York Minute sammen med Sanne Salomonsen. Det lå ikke i kortene at de mange år senere skulle lave noget sammen.

Men skæbnen ville, at de blev genboer, hvor de efter gange at have mødt hinanden begyndte at snakke sammen, blev venner og lidt mere end det. De har lavet albummet Evergreens på dansk. Her genopliver de den danske crooner genre, med kække nik og hilsner i retning af Otto Brandenburg og Gustav Winckler.

Chris Minh Doky sørger for en tilbagelænet og lækker jazzstemning, hvor Nikolaj Bentzon ved klaveret har det som en fisk i vandet og Espen Laub von Liljenskjolds trommespil er fuld af swing. Den ualmindeligt sikre og veloplagte musikalske backing er en mulighed, der gribes af Joacim Knop. Han er uddannet operasanger og har lagt de store vokale armbevægelser til side og lader den intime stemning råde. Han synger som var vi i en anden tid. 

Jørgen Rygs danske tekst til Pennies from Heaven er blevet til Piger i Fælden, hvor Peter Marott ligesom på flere andre numre, kigger forbi med trompeten - og selv om Ryg havde lagt trompeten på hylden, dengang han skrev den her, så er det som at lytte til netop Rygs trompet, når Marott toner frem. Tag med på en rejse tilbage i tiden og lyt til Forelsket i København eller Jeg sætter min hat som jeg vil.

Ingen kommentarer: