mandag, juni 08, 2020

Anne Mette Iversen Quartet + 1: Racing a butterfly (BJU Records) LP/DL/stream

Det er ikke så ofte, at danske kunstnere anmeldes i det amerikanske magasin Down Beat. I forrige nummer var det Jasper Høibye der fik fire stjerner for Planet B albummet. I det nyeste nummer er det Anne Mette Iversen der er i fokus. Hun bliver desuden bedømt i Hot Box. I Hot Box får pladen fire bedømmelser, der i sagens natur kan være ganske forskellige. Det er de ikke i forbindelse med anmeldelsen af Anne Mette Iversen Quartet +1 albummet Racing a Butterfly. Alle fire anmeldere giver pladen fire (ud af fem) stjerner.

Anne Mette Iversen har boet i Berlin siden 2012 efter mange år i New York. Den udvidede kvartet består af gamle kendinge fra Anne Mette Iversens mange udgivelser.
Anne Mette Iversen mestrer kompleksiteten sammen med en sansen for den gode melodi. Der er en spænding i musikken, hvor musikerne bevæger sig drevent sammen. Der er både power og ballader. Anne Mette Iversen er sammen med Danny Grissett på piano, John Ellis på saxofon, Petter Dahlgren på trombone og Otis Brown III på trommer. Hun spiller selv bas og indtager kapelmesterrollen med autoritet og styrke. Lyt feks. til uptempo nummeret Cluster eller den formbevægende Triangular Waves. 

Det er ikke svært, at høre at det er svært at spille. Det er heldigvis ikke svært at lytte på.

Ingen kommentarer: