fredag, juni 12, 2020

Jakob Davidsen featuring Thomas Strønen og Jesper Egelund: Silence Trio 3 (ILK) DL/stream

Tre år er gået siden den første Silence Trio plade udkom. Jakob Davidsens triosamarbejder på tværs af genrer, hvor det ikke er larm og uro der er i fokus.

På den sidste i trilogien er han sammen med den norske trommeslager Thomas Strønen, der bla. er kendt fra sit eget Time is a blind guide, der udgives af ECM Records og den danske bassist Jesper Egelund, der plejer at slå sine folder i ny kompositionsmusik, bla. som leder af Figura Ensemble.

Musikken er kammerjazz, improvisation og  komposition. Jakob Davidsen udgav tidligere i år The World i Babel and Ivory, hvor han også har lavet musik der befinder sig mellem jazzen og den klassiske musik. På Silence Trio er det noget andet der sker. Det der ikke spilles fylder. Med tilbageholdt åndedræt sidder man som lytter, helt fremme på stolekanten i spænding, når trioen spiller den mesterlige Even so slow. But still in Motion (The Art of Zen). Musikken er inspireret af kunst, kunstnere eller kunstretninger; Hammershøi, Munch og Kirkeby. 

Pianisten og komponisten Jakob Davidsen er på en vellykket mission med albummet. Han har lavet et album med musik der kræver, at du bruger tid på det. Hvis du gør det, er der en stor musikalsk oplevelse i vente.

Ingen kommentarer: