tirsdag, juni 02, 2020

Cecilie Strange: Blue (April Records) LP/CD/DL/stream

Måske smuttede det forbi din ellers så fintsnusende jazznæse, da Cecilie Strange udgav sin debut The Beginning for 5 år siden. Så er det heldigt, at du får endnu en mulighed for, at opsnuse hende, da hun lige har udsendt albummet Blue.

Saxofonisten Cecilie Strange har skrevet al musikken på albummet Blue, hvor hun er sammen med pianisten Peter Rosendal, bassisten Thommy Andersson og trommeslageren Jakob Høyer.

Musikalsk befinder hun sig i et nordisk inspireret univers, hvor det ikke handler om at være cool. Der er til gengæld masser af varme og intensitet i Cecilie Stranges dejligt sikre saxofontone. Stemningen er blå og håbefuldt vemodig. Derfor er Blue også en af den slags plader, der ofte vil finde vej til pladespilleren. En plade der byder indenfor til eftertænksomme stunder.

En af pladens højdespringere, er Hymn to Papa, der har en melodi som skabt til en efterårssang i Højskolesangbogen. Cecilie Strange har også lavet en hyldest til Norge via nummeret Bjergkøbing Grand Prix, den klassiske dukkefilm fra 70’erne med musik af Bent Fabricius Bjerre. Albummet er sammenhængende og helstøbt og efterlader håb om, at endnu flere opdager lyden af Cecilie Strange.

2 kommentarer:

Cecilie Strange sagde ...

Tak for de fine ord Niels.
Kh. Cecilie

Niels Overgård sagde ...

Velbekomme. Din plade er en fornøjelse, at være i selskab med
:-) /Niels