torsdag, juni 11, 2020

Anders Fjeldsted Sextet (Anders Fjeldsted) CD/DL/stream

For to somre siden måtte et hold unge danske jazzmusikere forlade Copenhagen Jazz Festival til fordel for Getxo Jazz Festival i Spanien, hvor der var en jazzkonkurrence, som de meget belejligt tog ned og vandt.

Det var bassisten og komponisten Anders Fjeldsteds Sextet. De er nu aktuelle med et album. Sextetten indeholder en række af de fineste yngre danske (og en enkelt polsk) jazzmusikere; saxofonisterne Oilly Wallace og Mads Egetoft, pianisten Artur Tuznik, trompetisten Rolf Thofte Sørensen og trommeslageren Henrik Holst Hansen.

Det er bebop på kanten til postbop jazz, hvor der er fokus på arrangement, messing og interplay, hvor musikerne kigger hinanden i øjnene og lytter med hele kroppen. 
Anders Fjeldsted har skrevet musikken og har styringen af musikken. Det er udadvendt og kraftfyldt jazz, der har hentet inspiration hos Dizzy Gillespie, Miles Davis og Charles Mingus. Den allerstørste attraktion ved denne plade, er Fjeldsteds evne til, at aktivere musikerne, så de hele vejen rundt, er spændende at lytte på.

Ingen kommentarer: