mandag, juni 08, 2020

Hans Ulrik: The Meeting with Steve Swallow (Hans Ulrik) Stream

Steve Swallow er af jazzens legender der stadig er blandt os. Og han spiller gerne med danske jazzmusikere - i særdeleshed Hans Ulrik. Bassisten fylder 80 år til oktober. Han har spillet med en masse store jazzmusikere og har påvirket jazzens udvikling.

Her er han sammen med tre danskere, der indbyrdes har spillet sammen on and off siden 90’erne. Hans Urik på sax, Niclas Knudsen på guitar og Anders Mogensen på trommer - de er endda så benovede over mødet, at de har kaldt pladen for The meeting with Steve Swallow. Det interessante ved pladen er Steve Swallows usnobbede måde, at spille sammen med de tre. Han får de i forvejen meget stabile og erfarne danske musikere til at spille lidt bedre. Hans Ulriks saxofontone bliver jeg aldrig træt af, at lytte på og i selskab med Swallow er det fuldendt.

Pladens ni numre er sat i scene af Hans Ulrik, der bla. har arrangeret Milton Nascimento nummeret Tristeza - med en lækker Niclas Knudsen guitar og danske og svenske klassikere som Jeg er havren og Jag vet en dejlig rosa. 

Desuden kommer de også omkring Swallows Ever after og meget andet godt på en plade, der er meget vellykket og et godt og anderledes supplement til de tidligere plader, som Hans Ulrik har lavet med Steve Swallow, hvor Jonas Johansen spillede trommer.

Ingen kommentarer: