torsdag, juni 18, 2020

Klokke: Hjem til det grå (Klokke) LP/DL/stream

Det er den århusianske trompetist Jeppe Hjøllund, der står i spidsen for bandet Klokke og har skrevet al musikken på LP’en Hjem til det grå. Han er sammen med Zeki Jindyl på altsax, der tidligere har gjort sig bemærket i Narcosatanicos, Frederik Hagner på bas, kendt fra bla. I Just Cane From The Moon, Daniel Robinson på piano, der for tre år siden lavede pladen Stjernernes Knæ, hvor Frederik Hagner også spillede bas. Sidste mand er Johannes Berg på trommer, der spiller med Hej Johannes.

Jeppe Hjøllund har lavet et ambitiøst album, der bevæger sig mellem det flagrende, som i titenummeret Hjem til det grå og det spirituelle som på nummeret Tournesol, hvor bandet løfter den op til en hymne. Pladen er også nogle små duetter mellem de andre numre, hvor Klokkes medlemmer sætter musikken sammen med nogle krasse improviserede sager, der fristætter musikken og musikerne. 

Musikken er ellers fokuseret og struktureret. Side A åbner med Haletudserne, der er et skønt nummer i mellemtempo, med Hagners vuggende bas og et godt blæserarrangement til Hjølllund og Jindyl. Der er noget der minder om 60’erne og så alligevel ikke. Hjem til det grå må være det der sker efter pladens ophør. Den er alt andet end grå.

Ingen kommentarer: