tirsdag, maj 01, 2007

Buffalo Age med Speed
Spørger man den yngre generation af danske jazzmusikere, om hvem der har inspireret dem, vil man helt sikkert få mange forskellige svar. Men der er specielt to musikere som har betydet meget. Den ene er trommeslageren Jim Black og den anden er saxofonisten og klarinetisten Chris Speed, der har spillet med flere danske musikere, feks. Jakob Bro og Jacob Buchanan. I 2004 var han inviteret til København af Jazzclub Loco i forbindelse med Copenhagen Jazzfestival, hvor han hele ugen spillede med forskellige danske musikere.
Nu er han med i endnu et dansk samarbejde. Trommeslageren Peter Bruuns Buffalo Age. Bruun har allieret sig med to stærke musikalske personligheder, Kasper Tranberg på trompet og Nils Davidsen på bas.
Umiddelbart er det Tranberg og Speeds spil der står i forgrunden, men der hersker ingen tvivl om, at det her er Peter Bruuns plade. Han har komponeret og arrangeret al musikken, hvor der sker hele tiden noget. Peter Bruun spiller dynamisk. Et nummer som Vibra slap er meget beskrivende for hans spil, fremadrettet og dog alligevel lidt slæbende. Løst men alligevel tight. Musikken er beskidt, Nils Davidsen spiller med en dejlig grim baslyd, der passer godt til Tranbergs småhidsige trompetspil, det er Speed der bringer det "pæne" ind igen med sin soli, der bygges op til småeksplosioner.
Kvartetten turnerede i september sidste år i Danmark, og fik da spillet sig ind på hinanden.
Pladen udgives af ILK Records.
Bonusinfo:
Peter Bruun spiller bla. I Radar, WBZ Trio, Sara Lewis Sørensen Trio og Mold.
My Space: www.myspace.com/buffaloage

Ingen kommentarer: