lørdag, oktober 17, 2009

Evan Parker Electro-Acoustic Ensemble: The moment's energy (ECM/Sundance)

Fra øjeblik til øjeblik

Øjeblikkets energi, at være tilstede i nuet. Samle fokus på øjeblikket. Bruge energien, tankerne og følelserne i dette øjeblik. Hvad sker lige nu? Ikke hvor kom vi fra og hvor skal vi hen. Men 100% her og nu. Vi bevæger os fra øjeblik til øjeblik.
Det er hvad Evan Parker Electro-Acoustic Ensemble har indfanget på deres femte udgivelse The moments energy. Eksperimenterende, improviseret avantgarde-musik kunne værende en beskrivelse af det. Det er interessant når musikere udsender så udpræget "nu"-musik. Hvorfor var det lige de 70 minutters musik vi skulle præsenteres for? Det her er musik der handler om tilstedeværelse og indlevelse. Musik der stiller store krav til lytteren.
Gruppen består af 14 medlemmer, heraf syv på akustiske instrumenter, som feks. Evan Parker på sopransax og Peter Evans på trompet. De udsættes så diverse elektroniske live-afviklede processer.
En ganske særpræget og fascinerende plade begået af en mand, der startede som Paul Desmod-inspireret saxofonist.
Bonusinfo:
Hele værket The Moments energy er bestilt af the Huddersfield Contemporary Music Festival. Det medvirkede bla. til at Evan Parker fik kompostionsprisen fra the Hamlyn Foundation i 2008.

Ingen kommentarer: