søndag, oktober 04, 2009

Søren Lampe: Not too fast (Gateway)

Så for Søren! Nu sker der noget

Han lavede sin første plade for et par år siden. Get loose, som var en fin plade. Den fik også en smule ros med på vejen, fra min side bla. på baggrund af det kønspolitiske. Der er simpelthen for få mænd der synger jazz herhjemme.
Det er der sådan set stadigvæk. Men denne gang får Søren Lampe ros for at have lavet en vanvittig god plade!
Han har skruet tempoet ned og sat fokus på balladerne - og det er en særdeles fornuftig beslutning. Sangene er bla. hentet i jazzens højskolesangbog; Polkadots and moonbeams, Moon river, Love for sale og It might as well be spring er blandt de udvalgte sange. Derudover er der fire numre med tekst af Lampe - han lever iøvrigt til daglig af at være tekstforfatter. En enkelt melodi er hentet i fortiden, nemlig Chelsea bridge. De tre nyskrevne numre er en af Per Gade og to af Lars Jansson. Janssons indflydelse på pladen stopper ikke her. Han sidder også ved klaveret på pladen. Sikke et orkester Lampe har fået samlet. Morten Lund på trommer og Thomas Fonnesbæk på bas er gengangere fra debutpladen. Herudover er kun Mårten Lundgren på trompet og altså Jansson på klaveret tilføjet.
Når jeg hører et nummer som Love for sale, er jeg ikke i tvivl om, at Lampe hermed har understreget at han hører hjemme på jazzscenen. Nummerets groove og stemning, samspillet mellem Lampe og Jansson - ind imellem på rhodes - er fænomenalt. Mårten Lundgren på trompeten er også med til at give pladen et touch af sjæl og nerve. Trompet og jazzsang er perfect match. Lampe er ikke en klassisk skolet sanger og der kan nok siges noget om begrænsninger i den sammenhæng. Men hvad betyder det, når der kan puttes inderlighed og 100 % tilstedeværelse i sangen istedet?
Søren Lampe har lavet en plade der en gang for alle placerer ham centralt herhjemme på den mandlige vokaljazzscene. Der er ikke så mange på den plads i forvejen - jeg kan umiddelbart komme i tanke om Bobo Moreno og Benni Chawes. Så der er i og for sig plads nok. Men talent og personlighed skal der også være. Det har Hr. Lampe.
Bonusinfo:
Pladen udkommer d. 12. oktober.
My Space: myspace.com/sorenlampe

Ingen kommentarer: