lørdag, oktober 24, 2009

Jazz Short NytBassisten Sirone er død
Bassisten Norris Jones, bedre kendt som Sirone er død, 69 år gammel. Han spillede bla. Cecil Taylor og i gruppen Phalanx sammen med bla. James Blood Ulmer og Rashied Ali, der også døde for nylig.
Sirone medvirkede på den All Eat Trio's plade
Boiler fra 2007, sammen med John Tchicai, Thomas Agergaard og Peter Ole Jørgensen.
http://www.npr.org/blogs/ablogsupreme/2009/10/sirone_revolutionary_bassist_d.html

Frands Rifbjerg fik Bent Jædig prisen
Trommeslageren Frands Rifbjerg fik forrige fredag Bent Jædig-prisen på 15.000 kr.
http://www.information.dk/207578

Scofield atter til Danmark
Superguitaristen John Scofield indtager Horsens Ny Teater d. 28. april 2010, sammen med Bill Stewart på trommer, Benjamin Street på bas og Michael Eckroth på keyboards.
Ligeledes har jeg set et andet sted på nettet, at Scofield spiller i Århus d. 30. oktober 2010 sammen med Stewart og Steve Swallow på bas. Spillested kendes ikke.
http://www.hnt.dk/defaultnext.asp?mode=arrangement&id=1732

Jazzhouse debat på jazzblog.dk
Bassisten Jesper Bodilsen åbnede for en uges tid siden op for en debat omkring det musikalske program på Copenhagen Jazzhouse. Et program der som bekendt fastlægges af en anden jazzbassist, nemlig Lennart Ginman.
Debatten udspilles på basunisten Anders Larsons jazzblog.dk, der er musikernes talerør på nettet.


Mega Miles Box
Pladeselskabet Columbia /Leagcy har samlet hele Miles Davis produktion - eller næsten, i en box. Det drejer sig om den musik som er udgivet af Columbia. Boxen rummer 70 CD-skiver og en enkelt DVD. Den udkommer d. 25. november og kommer til at lande på en priser omkring 1400,- (cdon.com) og 1150,- (amazon.co.uk)
Det drejer sig om alle 52 udgivelser der er kommet med Miles på Columbia, men også en enkelt overraskelse - der skal jo være noget til samlerne. Den berømte Isle of Wight koncert fra 1970, der ikke tidligere er udgivet officielt er med i boksen, desuden er der en DVD med en koncert fra 1967 med i boksen.
Miles Davis: milesdavis.com 

Ingen kommentarer: