lørdag, oktober 31, 2009

Melby-Berre-Brötzmann: A tale of three cities (Barefoot Records)

Fri og på bare fødder

Bassisten Adam Melbye og trommeslageren Håkon Berre har været partners in crime i et stykke tid. Bla. har de med Tom Waits tribute bandet Raindogs givet en lang række koncerter. Men derudover er de også to vigtige musikere på flere af pladeselskabet Barefoot Records' udgivelser.
Sammen med legenden, den tyske freejazz saxofonist Peter Brötzmann har de begået CD'en A tale of three cities. Brötzmanns erfaring med danske musikere er ikke ny. Han har tidligere lavet flere plader med The Wild Mans Band, hvor Peter Ole Jørgensen på percussion og Peter Friis Nielsen på bas også er medlemmer.
Aldersmæssigt er der dog forskel, hverken Melbye eller Berre har passeret de 30 år. Friis Nielsen er derimod fra samme generation af freejazz musikere som Brötzmann.
Det giver spænding og vitalitet når to yngre jazzmusikere kastes for Brötzmann. Brötzmann er den frie musiker, som vi kender. Han kan krænge toner ud af sax'en, som man ikke troede var muligt. Fra blide fuglefløjt til vilde primalskrig. På det 12 minutter lange Bakskuld -der er nr. 2 af ialt 3 numre -folder Brötzmann frie poetiske toner ud, for så at lade dem svæve væk på egen hånd.
Pladen er et holdbart møde mellem generationer. Melbye og Berre er musikerne med en anden musikalsk ballast end Brötzmann's. De giver freejazzen nye indsprøjtninger. De tre mødes i øjenhøjde og giver hinanden musikalske udfordringer. Trioen opstod i 2007 i forbindelse med en diplomeksamen på konservatoriet i Esbjerg. Det var den første totalt frit improviserede eksamen i Danmark.
Haakon Berre: www.myspace.com/haakonberre
Adam Melbye: www.myspace.com/adampultz
Barefoot Records: www.barefoot-records.com

Ingen kommentarer: