mandag, oktober 19, 2009

Jan Garbarek Group: Dresden -in concert (ECM/Sundance)

Levende europæisk fusion

En af de mest populære grupper i europæisk jazz i de sidste tyve år, er uden tvivl Jan Garbarek Group. Nu har de endelig lavet en liveplade. Altsaxofonisten Jan Garbarek har et stort publikum i specielt Tyskland. Her har han sammen med Manu Katché på trommer, Rainer Brüninghaus på keyboard og Eberhard Weber på bas erobret publikums hjerter med en original og personlig udgave af fusionsjazz.
Europæisk fusionsjazz er noget andet end den amerikanske. En af de store forskelle er manglen på blues, melankolien er tilstede. Inspirationen til den findes i Garbareks tilfælde i folkemusik. På pladen der hedder Dresden, efter byen den er optaget i, medvirker Eberhard Weber ikke, han var forhindret i at komme med på efterårsturnéen i 2007. Istedet er det bassisten, den brasilianske Yuri Daniel der er trådt ind. Der er tydelig inspiration fra Weber, men også Jaco Pastorius. På nummeret Tao, der er en fem minutter lang bassolo spiller han med ro og sans for den store luftige lyd.
Garbarek har et stort bagkatalog at tage numre fra og byder da også på numre fra feks. det klassiske album Twelve moons. Men også et nummer som Milton Nascimento's Milagre dos peixes fra Wayne Shorter's Native dancer har sneget sig ind. Dobbeltalbummet rundes af med Voy cantando fra albummet Legend of the seven dreams fra 1988. En værdig finale på et levende fusionsalbum.
Bonusinfo:
Jan Garbarek er på en massiv turné rundt i Tyskland. Den startede d. 17. oktober og slutter først i marts 2010, hvor han så har givet 36 koncerter.
player.ecmrecords.com/garbarek
Jan Garbarek: www.garbarek.com

Ingen kommentarer: