tirsdag, maj 24, 2011

Six City Stompers: Miss Floridor (Calibrated)

Der bydes op til dans
 Den danske trad.jazz-scene har efterhånden befundet sig i aftenrøden i nogle år. Det afholder så ikke nogle fra at feste som var det tidlig morgen eller sen nat. Six City Stompers er de unge løver, der spiller som var den traditionelle jazz igen det hotteste på dansegulvet. De spiller feks. en gang i mellem op til dans på Copenhagen Jazzhouse, hvor de har haft stor succes med at spille til stedets Jazz Pigalle arrangementer.
At kalde Six City Stompers et traditionelt jazzorkester er også for nemt. De spiller New Orleans funk, New Orleans jazz, brasiliansk, croonerpop, sigøjnerjazz og mere til. Det hele spilles med en lethed og et overskud der fortæller en masse om 6 musikere der sætter en høj standard for iørefaldende og nynnevenlig jazz der kan danses til. Mads Mathias er crooneren der med sødmefyldt kækhed flyder i front, hør feks. Tea for two hvor der går Jamie Cullum i den. Kasper Tagel på bas og Morten Ærø på trommer sikrer rytmen sammen med en velspillende Regin Fuhlendorf på guitar og banjo. Peter Marott står myndigt i front med trompeten og blæser lystigt sammen med Peter Rosendal på flugabone og lidt klaviatur og Mads Mathias på sax.
Miss Floridor er en behagelig blandet plade, med kendinge som Down by the riverside og Didn't he ramble. Men også mindre slidte sager som Johnny Mercer's I'm an old cowhand, der spilles så dejligt at det er meget svært at blive sur når man hører den.
Bonusinfo:
Six City Stompers spiller selvfølgelig både på Riverboat Jazzfestival i Silkeborg og på Copenhagen Jazz Festival.
Six City Stompers: sixcitystompers.dk

Ingen kommentarer: